Hoe wijs ik budgetten in bulk toe in Payflip?

Dit artikel beschrijft hoe je met behulp van de bulk feature nieuwe budgetten kan toewijzen aan meerdere werknemers.

Laura Van den Bossche avatar
Geschreven door Laura Van den Bossche
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alvorens er een bedrag voor een bepaald budget kan worden opgeladen, dienen de budgetten toegewezen te worden aan de werknemers. In dit artikel leggen we uit hoe je budgetten aan meerdere werknemers tegelijk toewijst. 👇

1️⃣ Nieuwe budgetten toewijzen aan (meerdere werknemers)

• Ga naar 'Gebruikers' en klik op 'Bulk acties'. Als je onderneming meerdere entiteiten telt, duid aan voor welke entiteit je budgetten wilt toewijzen.

• Klik op 'Ik wil nieuwe budgetten toewijzen aan werknemers'.

• Selecteer het budget dat je wilt toewijzen aan de werknemers.

• Klik op 'Lijst van werknemers downloaden'. Er download een .xlsx bestand waarin alle actieve werknemers zijn opgenomen die nog geen toegang hebben tot het budget.

Wordt het budget automatisch berekend door Payflip en mag dit aan alle werknemers worden toegekend?

Dit is bijvoorbeeld het geval voor de eindejaarspremie.

• In dit geval moet je geen wijzigingen maken in het bestand. Je kan het gedownloade bestand simpelweg opnieuw opladen in Payflip. Klik op 'Volgende'.

• Kies of je een notificatie (via e-mail) wil versturen naar de werknemers

• Kijk na of de gegevens correct zijn en sla je wijzigingen op. Voor automatische budgetten is het normaal dat er onder 'Bedrag budget' geen cijfer staat. Payflip gaat automatisch de budgetbedragen berekenen op basis van het salaris van de medewerkers, op het moment dat je de wijzigingen opslaat.

Wordt het budget niet automatisch berekend door Payflip?

Dit is bijvoorbeeld het geval bij een bonus, mobiliteitsbudget of smartphone budget.

• In dit geval zal je het bedrag van het budget moeten invullen in de gedownloade Excel.
    ⚠️ Zorg ervoor dat je steeds de werkgeverskost van het budget invult. (Hoe je dit precies berekent vind je hier).
    ⚠️ Indien het over een mobiliteitsbudget gaat, zal je ook de startdatum van het mobiliteitsbudget moeten invullen.

• Sla je Excel op als een .xlsx of .csv-bestand

• Laad je bestand op in Payflip. Klik op 'Volgende'.

• Kies of je een notificatie (via e-mail) wil versturen naar de werknemers

• Kijk na of de gegevens correct zijn en sla je wijzigingen op.