Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesIk ben een adminBudgetten 💰Basics
Wat is de werkgeverskost van een budget?
Wat is de werkgeverskost van een budget?

Dit artikel beschrijft hoe de werkgeverskost van budgetten in Payflip berekend moet worden.

Rani Goyvaerts avatar
Geschreven door Rani Goyvaerts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Payflip wordt steeds gewerkt met de werkgeverskost van budgetten. In dit artikel leggen we uit hoe die werkgeverskost per budget precies berekend wordt. 👇

💰 Eindejaarspremie

Om de werkgeverskost van een eindejaarspremie te berekenen, wordt rekening gehouden met de patronale RSZ die hierop van toepassing is.

🧮 Formule = Bruto maandloon + patronale RSZ

De eindejaarspremie is in Payflip een automatisch budget. Dit betekent dat Payflip de werkgeverskost van dit budget automatisch berekend.

💰 Eénmalige bonus

Om de werkgeverskost van een éénmalige bonus te berekenen, wordt rekening gehouden met zowel de patronale RSZ als het vakantiegeld die hierop van toepassing zijn.

🧮 Formule = [Brutobedrag * 1.08 * (1 + patronale RSZ)] + (Brutobedrag * 0.0767)

De éénmalige bonus is in Payflip een manueel budget. Dit betekent dat Payflip de werkgeverskost van dit budget niet automatisch berekend en er dus rekening moet worden gehouden met deze formule bij het opladen van het budget.

💰 Recurrente bonus (wordt meer dan één keer per jaar toegekend)

Bv. commissieloon

Om de werkgeverskost van een recurrente bonus te berekenen, wordt rekening gehouden met de patronale RSZ, het vakantiegeld en feestdagenloon die hierop van toepassing zijn.

🧮 Formule = [Brutobedrag * 1.08 * (1 + patronale RSZ)] + (Brutobedrag * 0.0767) + [Brutobedrag * 0.04 * (1 + patronale RSZ)]

De recurrente bonus is in Payflip een manueel budget. Dit betekent dat Payflip de werkgeverskost van dit budget niet automatisch berekend en er dus rekening moet worden gehouden met deze formule bij het opladen van het budget.

💰 Mobiliteitsbudget

Om de werkgeverskost van een mobiliteitsbudget te bereken, wordt rekening gehouden met het bedrag waar de werknemer nog recht op heeft onder pijler 2 en pijler 3.

🧮 Formule = Resterend bedrag binnen pijler 2 en 3 van het mobiliteitsbudget

Het mobiliteitsbudget is in Payflip een manueel budget. Dit betekent dat Payflip de werkgeverskost van dit budget niet automatisch berekend en er dus rekening moet worden gehouden met deze formule bij het opladen van het budget.

💰 Thema budget

Bv. Smartphone budget

Om de werkgeverskost van een thema budget te bereken, wordt simpelweg rekening gehouden met het bedrag waarop de werknemer recht heeft volgens de binnen de onderneming geldende regels.

🧮 Formule = vastgelegd bedrag van het thema budget

Een thema budget is in Payflip een manueel budget. Dit betekent dat Payflip de werkgeverskost van dit budget niet automatisch berekend en er dus rekening moet worden gehouden met deze formule bij het opladen van het budget.

Was dit een antwoord op uw vraag?