Alle collectiesIk ben een adminGebruikers πŸ‘€Nieuwe werknemers data
Hoe voeg ik nieuwe werknemers in bulk toe in Payflip?
Hoe voeg ik nieuwe werknemers in bulk toe in Payflip?

Dit artikel beschrijft hoe je met behulp van de bulk feature nieuwe werknemers kan opladen.

Rani Goyvaerts avatar
Geschreven door Rani Goyvaerts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het opladen van volledig nieuwe werknemers in bulk gebeurt in 2 stappen:

1️⃣ Opladen van de gegevens van de werknemers

2️⃣ Toewijzen van 1 of meerdere budgetten aan de werknemers

In dit artikel beschrijven we stap 1️⃣ : het opladen van de gegevens van de werknemers.

De nodige acties voor stap 2️⃣ kan je hier terugvinden:

1️⃣ Nieuwe werknemers toevoegen voor Microsoft Excel gebruikers

File:Microsoft Excel 2013-2019 logo.svg - Wikimedia Commons

Gebruik je Google Sheets? Dan vind je de instructies verder op deze pagina.

• Ga naar 'Gebruikers' en klik op 'Bulk acties'. Als je onderneming meerdere entiteiten telt, duid aan voor welke entiteit je nieuwe werknemers wil opladen.

• Klik op 'Ik wil nieuwe werknemers toevoegen'.

• Klik op 'open voorbeeldsheet'. Er opent een Google Sheets document.

• Exporteer de Google sheet naar een .xlsx-bestand

• Klik op 'Bestand'

• 'Download'

• 'Microsoft Excel (.xlsx)'

• Open de gedownloade .xlsx en vul de gegevens van de nieuwe werknemers in.

• ⚠️ Let op! Zorg ervoor dat je de juiste formatting gebruikt in je Excel.

• 🌟 Alle kolommen met een * moeten ingevuld worden.

• πŸ“… Datums moeten het formaat DD/MM/JJJJ hebben.

• πŸ‡³πŸ‡± De taal moet nl, en, of fr zijn.

• ('NL' wordt bijvoorbeeld niet aangenomen πŸ˜‰)

• 5️⃣ Decimale getallen moeten met een '.' of ',' aangeduid worden.

• ⏲️ Het werkregime moet het formaat uu:mm of uu:mm:ss hebben.

• Sla je Excel op als een .xlsx of .csv-bestand.

• Laad je bestand op in Payflip.

• Ontvang je toch een foutmelding? Lees onderaan dit artikel welke foutmeldingen kunnen voorkomen en hoe je deze kan oplossen.

• Klik op 'volgende' en kijk het overzicht van je werknemers na.

• Je ziet nu het overzicht van de werknemers die je zal opladen.

• Klik op 'wijzigingen opslaan'.

• Ontvang je toch een foutmelding? Lees onderaan dit artikel welke foutmeldingen kunnen voorkomen en hoe je deze kan oplossen.

1️⃣ Nieuwe werknemers toevoegen voor Google Sheet gebruikers

File:Google Sheets 2020 Logo.svg - Wikimedia Commons

Gebruik je Microsoft Excel? Dan vind je de instructies bovenaan deze pagina.

• Ga naar 'Gebruikers' en klik op 'Bulk acties'. Als je onderneming meerdere entiteiten telt, duid aan voor welke entiteit je nieuwe werknemers wil opladen.

• Klik op 'Ik wil nieuwe werknemers toevoegen'.

• Klik op 'open voorbeeldsheet'. Er opent een Google Sheets document.

• Kopieer de Google Sheet naar je eigen Google Drive.

• Klik op 'Bestand'

• Klik op 'Maak een kopie'

• Selecteer in welke folder je je bestand wilt opslaan

• Open je nieuwe Google Sheet en vul de gegevens van de werknemers in

• ⚠️ Let op! Zorg ervoor dat je de juiste formatting gebruikt in je Excel.

• 🌟 Alle kolommen met een * moeten ingevuld worden.

• πŸ“… Datums moeten het formaat DD/MM/JJJJ hebben.

• πŸ‡³πŸ‡± De taal moet nl, en, of fr zijn.

• ⚠️('NL' wordt bijvoorbeeld niet aangenomen, gebruik lower caps πŸ˜‰)

• 5️⃣ Decimale getallen moeten met een '.' of ',' aangeduid worden.

• ⏲️ Het werkregime moet het formaat uu:mm of uu:mm:ss hebben.

• Sla je Google Sheet op als een .xlsx of .csv-bestand

• Laad je bestand op in Payflip

• Ontvang je toch een foutmelding? Lees onderaan dit artikel welke foutmeldingen kunnen voorkomen en hoe je deze kan oplossen.

• Klik op 'volgende' en kijk het overzicht van je werknemers na.

• Je ziet nu het overzicht van de werknemers die je zal opladen.

• Klik op 'wijzigingen opslaan'

• Ontvang je toch een foutmelding? Lees onderaan dit artikel welke foutmeldingen kunnen voorkomen en hoe je deze kan oplossen.

❌ Vaak voorkomende foutmeldingen en wat te doen

Foutmeldingen bij het opladen van het bestand

Indien er een foutmelding zichtbaar wordt bij het opladen van het bestand, zal je terug moeten keren naar het bestand en de nodige aanpassingen doen. Nadien laad je het corrigeerde bestand terug als .csv op in Payflip zoals hierboven omschreven.

➑️ "The field language at row 1 and column 4 is missing or incorrect."

Kijk in het bestand na of je de juiste taalcodes gebruikt. Payflip accepteert de volgende taalcodes:

• nl

• fr

• en

Taalcodes als 'NL', 'Nederlands', ENG, eng worden niet geaccepteerd.

➑️ "The field StartDate at row X and column Y is missing or incorrect."

Kijk in het bestand na of je de formatting gebruikt voor de datums. Payflip accepteert enkel het formaat DD/MM/JJJJ.

➑️ "The field workRegime at row X and column Y is missing or incorrect."

Kijk in het bestand na of je de formatting gebruikt voor het werkregime. Payflip accepteert enkel het formaat UU:MM of UU:MM:SS.

Foutmeldingen bij het opslaan van het overzicht van de werknemers

➑️ "Email already exists."

Dit betekent dat de werknemer die je probeert op te laden, reeds bestaat in Payflip. Voor deze werknemer kan je niet nog eens een account via deze flow aanmaken.

Weet je niet wat te doen bij een foutmelding die je krijgt? We got your back! Krijg je het toch niet voor elkaar? Contacteer ons via de chat voor hulp! πŸ’œ