Alle collectiesIk ben een adminPayroll πŸ—“οΈ
Hoe moeten de voordelen in de payroll verwerkt worden?

Lees hier wat er precies moet gebeuren om de voordelen maandelijks correct in de payroll te verwerken.

Rani Goyvaerts avatar
Geschreven door Rani Goyvaerts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn enkele voordelen binnen Payflip die een (maandelijkse) verwerking in de payroll nodig hebben. Concreet zijn dit:

• Multimedia (laptop, smartphone, tablet en/of smartwatch)

• Bureaumateriaal

• Internet

• Terugbetaling pensioensparen

• Terugbetaling kinderopvangkosten

• Terugbetaling opleidingen

• Keuzes binnen pijler 2 van het mobiliteitsbudget

Payflip maakt iedere maand een bestand op waarin de payroll verwerking van deze voordelen wordt opgelijst.

Hieronder geven we een overzicht van hoe deze voordelen precies in de payroll verwerkt moeten worden πŸ‘‡

Voordelen met een maandelijkse payroll verwerking
Deze voordelen worden één keer gecommuniceerd in de maand van keuze, maar dienen een uitwerking te krijgen in de payroll voor een langere periode. In het payroll bestand wordt de toepasselijke periode weergegeven waarin de verwerking moet gebeuren.

Voordeel

Verwerking

Patronale RSZ?

Werknemers RSZ?

Bedrijfsvoorheffing?

πŸ’» Laptop

Aanrekenen van een voordeel alle aard ter waarde van 6 EUR per maand

βœ…

βœ…

βœ…

πŸ“± Smartphone

Aanrekenen van een voordeel alle aard ter waarde van 3 EUR per maand

βœ…

βœ…

βœ…

πŸ–₯️ Tablet

Aanrekenen van een voordeel alle aard ter waarde van 3 EUR per maand

βœ…

βœ…

βœ…

🌐 Internet

Aanrekenen van een voordeel alle aard ter waarde van 5 EUR per maand

βœ…

βœ…

βœ…

Voordelen met een éénmalige payroll verwerking

Deze voordelen worden één keer gecommuniceerd in de maand van keuze en dienen ook maar één keer een uitwerking te krijgen in de payroll voor een langere periode.

Voordeel

Verwerking

Patronale RSZ?

Werknemers RSZ?

Bedrijfsvoorheffing?

πŸͺ‘ Bureaumateriaal

Aanrekenen van een voordeel alle aard ter waarde van de werkelijke kostprijs van het voordeel

βœ…

βœ…

❌

⌚ Smartwatch

Aanrekenen van een voordeel alle aard ter waarde van 50% van de werkelijke kostprijs van het voordeel

βœ…

βœ…

βœ…

πŸ‘΅ Terugbetaling individueel pensioensparen

Uitbetaling van de bruto waarde van het voordeel

βœ…

Let op: hier is een bijzonder tarief van 8,86% van toepassing

❌

βœ…

πŸ§’ Terugbetaling kinderopvangkosten

Uitbetaling van de bruto waarde van het voordeel

❌

❌

βœ…

πŸ‘¨β€πŸ« Terugbetaling opleidingen

Uitbetaling van de bruto waarde van het voordeel

βœ…

βœ…

βœ…

πŸš— Mobiliteitsbudget

Uitbetaling van de bedragen van de keuzes binnen pijler 2 van het mobiliteitsbudget die éénmalig moeten worden uitbetaald