Hoe ga ik van start met de payroll?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

​Kies je sociaal secretariaat

💡 Ik ben een SD Worx klant

💡 Ik ben een Acerta klant

💡 Ik ben klant van een ander sociaal secretariaat

Ga van start met SD Worx

🎬 Vraag je looncodes op bij SD Worx

Neem contact op met je sociaal secretariaat om de nodige looncodes aan te vragen. Je kunt de template e-mail gebruiken die je vindt via de knop hieronder.

⚠️ Verwijder de informatie over budgetten & voordelen die niet van toepassing is op je flexibele verloningsplan.

Template-email

Hallo 👋🏻

Wij zullen binnenkort een flexible reward plan aanbieden aan onze werknemers via Payflip. Zij zullen de mogelijkheid krijgen elk jaar een deel van hun loonpakket in te ruilen voor extralegale voordelen.

Hoe zal de communicatie hierover verlopen?

Elke maand bezorgt Payflip aan ons een bestand met de gemaakte keuzes die een verwerking in de payroll nodig hebben. Dit bestand zullen wij opladen in de SD Worx payroll tool.

Op het einde van het jaar bezorgen we jullie de eindafrekening van de verschillende budgetten. Zo kan deze informatie verwerkt worden samen met de lonen van december.

Welke informatie hebben wij hiervoor nodig?

1. We zouden moeten weten welke looncodes opgenomen mogen worden in de payroll bestanden voor de volgende voordelen:

• Smartphone:

• Maandelijks VAA ter waarde van 3 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Payflip communiceert het maandelijkse VAA (3), dit slaat niet op het aantal toestellen

• Tablet:

• Maandelijks VAA ter waarde van 3 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Payflip communiceert het maandelijkse VAA (3), dit slaat niet op het aantal toestellen

• PC:

• Maandelijks VAA ter waarde van 6 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Payflip communiceert het maandelijkse VAA (6), dit slaat niet op het aantal toestellen!

• Internet:

• Maandelijks VAA ter waarde van 5 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Smartwatch:

• Eénmalig VAA ter waarde van 50% van de werkelijke waarde van het toestel

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Terugbetaling individueel pensioensparen:

• Uitbetaling bruto bedrag

• Hier wordt enkel BV op berekend, geen werknemers-RSZ

• Terugbetaling kinderopvangkosten:

• Uitbetaling bruto bedrag

• Hier wordt enkel BV op berekend, geen werknemers-RSZ

• Bureaumateriaal:

• Eénmalig VAA ter waarde van de werkelijke waarde van het materiaal

• Hier wordt enkel werknemers-RSZ op berekend, geen BV

• Terugbetalingen in het kader van pijler 2 mobiliteitsbudget:

• Uitbetaling netto bedrag

• Hier wordt geen werknemers-RSZ of BV op berekend

Daarnaast zouden we moeten weten welke looncodes opgenomen mogen worden in de payroll bestanden voor de volgende budgetten:

• Inhouding eindejaarspremie: Inhouding van een bedrag op de bruto eindejaarspremie ter waarde van de voordelen gekozen met dit budget

• Uitbetaling (saldo) cash bonus: Uitbetaling bruto bedrag - hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Uitbetaling saldo van pijler 3 mobiliteitsbudget: Uitbetaling bruto bedrag - hier is een bijzondere werknemersbijdrage van 38,07% op van toepassing

Kunnen jullie er zeker voor zorgen dat al deze looncodes voor ons dossier geactiveerd zijn?

2. Kunnen jullie ons vertellen welk percentage van de patronale RSZ bijdragen van toepassing is op ons bedrijf?

Bedankt alvast om ons van de nodige feedback te voorzien!

🔐 Geef de looncodes in in Paylip

Navigeer naar 'Payroll' < 'Instellingen' en vul onderaan de looncodes in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

🔃 Maandelijkse payroll-verwerking

Elke maand laad je het loonbestand (inclusief de toepasselijke looncodes) op in de payroll tool van My SD Worx.

Je kunt het loonbestand op elk gewenst moment downloaden vanuit Payflip, of je kunt het elke maand per e-mail naar je toe laten sturen.

Neem bij vragen contact op met je customer success manager via de chatfunctie.

Ga van start met Acerta

🎬 Vraag je looncodes op bij Acerta

Neem contact op met je sociaal secretariaat om de nodige looncodes aan te vragen. Je kunt de template e-mail gebruiken die je vindt via de knop hieronder.

⚠️ Verwijder de informatie over budgetten & voordelen die niet van toepassing is op je flexibele verloningsplan.

Template-email

Hallo 👋🏻

Wij zullen binnenkort een flexible reward plan aanbieden aan onze werknemers via Payflip. Zij zullen de mogelijkheid krijgen elk jaar een deel van hun loonpakket in te ruilen voor extralegale voordelen.

Hoe zal de communicatie hierover verlopen?

Elke maand bezorgt Payflip aan ons een bestand met de gemaakte keuzes die een verwerking in de payroll nodig hebben. Dit bestand zullen wij opladen in de payroll tool.

Op het einde van het jaar bezorgen we jullie de eindafrekening van de verschillende budgetten. Zo kan deze informatie verwerkt worden samen met de lonen van december.

Welke informatie hebben wij hiervoor nodig?

1. We zouden moeten weten welke looncodes opgenomen mogen worden in de payroll bestanden voor de volgende voordelen:

• Smartphone:

• Maandelijks VAA ter waarde van 3 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Tablet:

• Maandelijks VAA ter waarde van 3 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• PC:

• Maandelijks VAA ter waarde van 6 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Internet:

• Maandelijks VAA ter waarde van 5 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Smartwatch:

• Eénmalig VAA ter waarde van 50% van de werkelijke waarde van het toestel

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Terugbetaling individueel pensioensparen:

• Uitbetaling bruto bedrag

• Hier wordt enkel BV op berekend, geen werknemers-RSZ

• Terugbetaling kinderopvangkosten:

• Uitbetaling bruto bedrag

• Hier wordt enkel BV op berekend, geen werknemers-RSZ

• Bureaumateriaal:

• Eénmalig VAA ter waarde van de werkelijke waarde van het materiaal

• Hier wordt enkel werknemers-RSZ op berekend, geen BV

• Terugbetalingen in het kader van pijler 2 mobiliteitsbudget:

• Uitbetaling netto bedrag

• Hier wordt geen werknemers-RSZ of BV op berekend

Daarnaast zouden we moeten weten welke looncodes opgenomen mogen worden in de payroll bestanden voor de volgende budgetten:

• Inhouding eindejaarspremie: Inhouding van een bedrag op de bruto eindejaarspremie ter waarde van de voordelen gekozen met dit budget

• Uitbetaling (saldo) cash bonus: Uitbetaling bruto bedrag - hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Uitbetaling saldo van pijler 3 mobiliteitsbudget: Uitbetaling bruto bedrag - hier is een bijzondere werknemersbijdrage van 38,07% op van toepassing

Kunnen jullie er zeker voor zorgen dat al deze looncodes voor ons dossier geactiveerd zijn?

2. Kunnen jullie ons vertellen welk percentage van de patronale RSZ bijdragen van toepassing is op ons bedrijf? ​

Bedankt alvast om ons van de nodige feedback te voorzien!

🔐 Geef de looncodes in in Paylip

Navigeer naar 'Payroll' < 'Instellingen' en vul onderaan de looncodes in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

🔃 Maandelijkse payroll-verwerking

Elke maand laad je het loonbestand (inclusief de toepasselijke looncodes) op in de Acerta payroll tool.

Je kunt het loonbestand op elk gewenst moment downloaden vanuit Payflip, of je kunt het elke maand per e-mail naar je toe laten sturen.

Als je met Acerta Connect werkt, moet je dit bestand uploaden in de 'afwijkende lonen'.

Als je niet met Acerta Connect werkt, kun je dit bestand uploaden in je payrollsysteem.

Neem bij vragen contact op met je customer success manager via de chatfunctie.

Ga van start met je payroll

🎬 Vraag je looncodes op bij je sociaal secretariaat

Neem contact op met je sociaal secretariaat om de nodige looncodes aan te vragen. Je kunt de template e-mail gebruiken die je vindt via de knop hieronder.

⚠️ Verwijder de informatie over budgetten & voordelen die niet van toepassing is op je flexibele verloningsplan.

Template-email

Hallo 👋🏻

Wij zullen binnenkort een flexible reward plan aanbieden aan onze werknemers via Payflip. Zij zullen de mogelijkheid krijgen elk jaar een deel van hun loonpakket in te ruilen voor extralegale voordelen.

Hoe zal de communicatie hierover verlopen?

Elke maand bezorgt Payflip de gemaakte keuzes die een verwerking in de payroll nodig hebben aan jullie. Zo kan deze informatie verwerkt worden samen met de lonen van die maand.

Op het einde van het jaar bezorgen we jullie de eindafrekening van de verschillende budgetten. Zo kan deze informatie verwerkt worden samen met de lonen van december.

Welke informatie hebben wij hiervoor nodig?

1. We zouden moeten weten welke looncodes opgenomen mogen worden in de payroll bestanden voor de volgende voordelen:

• Smartphone:

• Maandelijks VAA ter waarde van 3 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Tablet:

• Maandelijks VAA ter waarde van 3 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• PC:

• Maandelijks VAA ter waarde van 6 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Internet:

• Maandelijks VAA ter waarde van 5 EUR

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Smartwatch:

• Eénmalig VAA ter waarde van 50% van de werkelijke waarde van het toestel

• Hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Terugbetaling individueel pensioensparen:

• Uitbetaling bruto bedrag

• Hier wordt enkel BV op berekend, geen werknemers-RSZ

• Terugbetaling kinderopvangkosten:

• Uitbetaling bruto bedrag

• Hier wordt enkel BV op berekend, geen werknemers-RSZ

• Bureaumateriaal:

• Eénmalig VAA ter waarde van de werkelijke waarde van het materiaal

• Hier wordt enkel werknemers-RSZ op berekend, geen BV

• Terugbetalingen in het kader van pijler 2 mobiliteitsbudget:

• Uitbetaling netto bedrag

• Hier wordt geen werknemers-RSZ of BV op berekend

Daarnaast zouden we moeten weten welke looncodes opgenomen mogen worden in de payroll bestanden voor de volgende budgetten:

• Inhouding eindejaarspremie: Inhouding van een bedrag op de bruto eindejaarspremie ter waarde van de voordelen gekozen met dit budget

• Uitbetaling (saldo) cash bonus: Uitbetaling bruto bedrag - hier wordt zowel werknemers-RSZ als BV op berekend

• Uitbetaling saldo van pijler 3 mobiliteitsbudget: Uitbetaling bruto bedrag - hier is een bijzondere werknemersbijdrage van 38,07% op van toepassing

Kunnen jullie er zeker voor zorgen dat al deze looncodes voor ons dossier geactiveerd zijn?

​2. Kunnen jullie ons vertellen welk percentage van de patronale RSZ bijdragen van toepassing is op ons bedrijf?

Bedankt alvast om ons van de nodige feedback te voorzien!

🔐 Geef de looncodes in in Paylip

Navigeer naar 'Payroll' < 'Instellingen' en vul onderaan de looncodes in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

🔃 Maandelijkse payroll-verwerking

Elke maand wordt het loonbestand (inclusief de toepasselijke looncodes) verstuurd naar je payroll provider zodat zij deze informatie kunnen verwerken in jullie payrol tool.

Neem bij vragen contact op met je customer success manager via de chatfunctie.