Naar de hoofdinhoud
Jaarlijkse payrollverwerking
Laura Van den Bossche avatar
Geschreven door Laura Van den Bossche
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aangezien budgetten in het Payflip cafetariaplan nooit kunnen overgedragen worden naar een volgend jaar, dient er ook één jaarlijkse loonverwerking te gebeuren.

Het sociaal secretariaat is en blijft de partij die bindend het bedrag aan eindejaarspremie berekent in december van een bepaald jaar (ook al heeft Payflip een schatting gemaakt van een budget in het cafetariaplan gebaseerd op de eindejaarspremie vóór december van een bepaald jaar).

Payflip kan in dit verband enkel de bedragen van de bestedingen in het cafetariaplan communiceren die dienen afgetrokken te worden van het brutobedrag berekend door het sociaal secretariaat.

Voor de jaarlijkse loonverwerking (i.t.t. de maandelijkse loonverwerking) communiceert Payflip naar jouw sociaal secretariaat derhalve één excel bestand met daarin het bruto bedrag dat in mindering moet gebracht worden van het brutobedrag aan eindejaarspremie berekend door het sociaal secretariaat;

1. Vermindering brutobedrag eindejaarspremie 💰

De finaal berekende bruto eindejaarspremie door het sociaal secretariaat dient verminderd te worden met de bedragen gespendeerd aan voordelen in het cafetariaplan van Payflip.

Payflip communiceert het totale brutobedrag dat in aftrek moet gebracht worden van de eindejaarspremie. Onder 'totale brutobedrag' wordt begrepen, afhankelijk of de werknemer ervoor heeft gekozen:

  • alle afschrijvingen op IT-materiaal in het betreffende jaar

  • alle fietslease bedragen in het betreffende jaar

  • de terugbetaling van individueel pensioensparen

  • alle premies voor de ziekteverzekering in het betreffende jaar

Het resterend bedrag aan eindejaarspremie (na aftrek van het hierboven genoemd totaal brutobedrag) wordt door het sociaal secretariaat uitbetaald als klassieke cash eindejaarspremie.

2. Verschil tussen Payflip budget en eindejaarspremie 🧮

Zoals gezegd hierboven, kan de berekening van de eindejaarspremie door het sociaal secretariaat verschillen van het eerder geschatte budget in het cafetariaplan van Payflip.

Een positief verschil heeft geen impact. Dit is het geval waarin het sociaal secretariaat een hoger bedrag aan eindejaarspremie uitkomt, dan initieel door Payflip werd berekend en beschikbaar gesteld in het cafetariaplan doorheen het jaar.

Een negatief verschil heeft wél impact. Dit is het geval waarin het sociaal secretariaat een lager bedrag aan eindejaarspremie uitkomt, dan initieel door Payflip werd berekend en beschikbaar gesteld in het cafetariaplan doorheen het jaar. Bij een negatief verschil dient het verschil afgetrokken te worden van het vakantiegeld van de werknemer.

Was dit een antwoord op uw vraag?