Alle collectiesIk ben een adminBudgetten 💰Bonus & warranten
Hoe ken ik een cash bonus toe aan werknemers?

Lees hier hoe je een bonus toekent aan één of meerdere werknemers

Laura Van den Bossche avatar
Geschreven door Laura Van den Bossche
Meer dan een week geleden bijgewerkt

✍️ Werd de bijlage bij de AOK getekend?

Voor we een bonus toekennen moeten we er zeker van zijn dat de werknemer de bijlage bij de arbeidsovereenkomst getekend heeft voor het einde van de referteperiode.

Bijvoorbeeld, op 6 april worden de bonussen van Q1 uitgekeerd aan het sales team. In dit geval is het belangrijk dat de bijlage getekend werd voor 31/03 aangezien dit het einde van de referteperiode (Q1) is.

Om ervoor te zorgen dat de bijlage getekend kan worden, voegt Payflip bij opstart een 0 EUR budget toe zodat werknemers het budget kunnen activeren en de bijlage kunnen ondertekenen. Vergeet niet om voor nieuwe werknemers ook een 0 EUR budget toe te voegen voor het einde van de referteperiode. 😉

💰 Top-ups

Een cash bonus kan meerdere budget top-ups hebben per jaar. Keer je bijvoorbeeld op kwartaalbasis een bonus uit aan je sales medewerkers? Dan kan je elk kwartaal een nieuwe budget top-up toevoegen.

Je kan dit voor alle medewerkers tegelijkertijd doen of je gaat aan de slag per werknemer.

1️⃣ Per werknemer

1. Navigeer naar de gebruiker. Klik vervolgens op 'ga naar budget'.
2. Selecteer de bonus die je wil top-uppen.

3. Selecteer 'Nieuw budget top-up toevoegen'

4. Geef het bedrag in.

2️⃣ Meerdere werknemers

👉 In dit filmpje kan je nagaan hoe je een bonus toevoegt voor een groep werknemers.