Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesIk ben een werknemerVoordelen 🌈Basics
Wat is de kostprijs van mijn voordelen?
Wat is de kostprijs van mijn voordelen?
Laura Van den Bossche avatar
Geschreven door Laura Van den Bossche
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De kostprijs van jouw voordeel komt overeen met jouw budget impact in de Payflip tool. De kostprijs is altijd gelijk aan de totale werkgeverskost voor het gekozen voordeel.

Terugbetaling individueel pensioensparen 💰

De kostprijs is gelijk aan het bedrag van jouw pensioensparen + 8,86% bijzondere RSZ-bijdrage die jouw werkgever moet betalen.

Voorbeeld: de terugbetaling van jouw pensioensparen voor EUR 990, zal jou ongeveer EUR 1.077 kosten (= 990 + (990*8,86%)).

Extralegale vakantiedagen 🏖

De kostprijs is gewoonweg gelijk aan het bruto-loonbedrag dat wordt doorbetaald tijdens jouw vakantiedagen, inclusief de RSZ-werkgeversbijdrage.

IT materiaal 💻

De kostprijs is gelijk aan het bedrag voor het IT materiaal + de RSZ- werkgeversbijdrage op het voordeel van alle aard dat voortvloeit uit het privé-gebruik van het IT materiaal.

Voorbeeld: je koopt een PC aan voor EUR 990. Het voordeel van alle aard voor een PC is EUR 6 per maand (EUR 72 per jaar). Op dat voordeel van alle aard betaalt jouw werkgevers RSZ-bijdragen (ongeveer 28%). De kostprijs is dus gelijk aan EUR 1.010 (= 990 + (72*28%)).

Ziekteverzekering 🚑

De kostprijs is simpelweg gelijk aan de prijs van de ziekteverzekering. Op dit voordeel worden er immers noch sociale bijdragen noch belastingen betaald.

Fietslease 🚴‍♀️

De kostprijs is simpelweg gelijk aan de prijs van de fietslease. Op dit voordeel worden er immers noch sociale bijdragen noch belastingen betaald.

Laadstation ⚡️


Op een laadstation zijn géén sociale bijdragen noch belastingen van toepassing.
Bij de berekening van het budget zullen we de BTW aftrekbaarheid die van toepassing is op jouw wagen aftrekken van de berekening.

De berekening van de kostprijs is de volgende:

Kostprijs inclusief BTW - (0.21 * Percentage BTW aftrekbaarheid * (Kostprijs inclusief BTW/1.21)

Voorbeeld: Je koopt een laadstation aan voor 1900 euro. De BTW aftrekbaarheid die je werkgever heeft ingesteld is 50%. Dan zal de uiteindelijke kostprijs in Payfip 1735,12 EUR zijn.

Formule: 1900-(0.21*50%*(1900/1.21))

Was dit een antwoord op uw vraag?