Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesIk ben een werknemerMultimedia📱Basics
Wat met mijn multimedia als ik uit dienst ga?
Wat met mijn multimedia als ik uit dienst ga?
Laura Van den Bossche avatar
Geschreven door Laura Van den Bossche
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je uit dienst gaat, neem je het toestel over van je werkgever. Je wordt eigenaar. Afhankelijk van met welk budget je het toestel gekozen hebt, zal er een andere werkwijze gehanteerd worden.

Indien je uit dienst gaat, wordt er een afrekening gemaakt o.b.v. 2 componenten:

Financiering van de effectieve gebruiksperiode van het toestel

Payflip zal nakijken op basis van de einddatum van je arbeidsovereenkomst of er nog een saldo openstaat voor de maanden dat je het toestel effectief hebt gebruikt. Indien dit het geval is, zal dit openstaand saldo op dat moment aangerekend worden.

✅ Heb je recht op een eindejaarspremie bij je uit dienst? Dan zal dit openstaand saldo aangerekend worden op deze eindejaarspremie.

❌ Heb je geen recht op een eindejaarspremie bij je uit dienst? Dan zal dit openstaand saldo aangerekend worden op je netto vakantiegeld. Volstaat dit niet, dan zal het saldo worden ingehouden op je nettoloon.

Overnameprijs van het toestel

Payflip zal op basis van de einddatum van je arbeidsovereenkomst berekenen wat de overnameprijs van het toestel is. De overnameprijs is op dat moment afhankelijk van het budget waarmee je het toestel hebt gefinancierd:

  • In geval van financiering via een bonus budget, zal de werkgever een voordeel alle aard van 20% van de oorspronkelijke waarde van het toestel aanrekenen op de loonbrief, waarop je belast wordt en RSZ-bijdragen moet betalen.

  • In geval van een financiering via een eindejaarspremie budget, wordt de overnameprijs bepaald o.b.v. de boekwaarde van het toestel op de dag van je uit dienst. In dit geval zal de overnameprijs ingehouden worden op je netto vakantiegeld. Volstaat dit niet, dan zal het saldo worden ingehouden op je nettoloon.

Was dit een antwoord op uw vraag?