Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesIk ben een werknemerMobiliteit 🚲Fietslease
Wat gebeurt er met mijn fietslease bij het einde van mijn arbeidsovereenkomst?
Wat gebeurt er met mijn fietslease bij het einde van mijn arbeidsovereenkomst?
Laura Van den Bossche avatar
Geschreven door Laura Van den Bossche
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overschot

Wanneer er op het einde van jouw arbeidsovereenkomst een overschot wordt gerealiseerd op jouw budget, i.e. de kost van jouw voordelen is lager dan jouw budget, wordt dit overschot aan jou als saldo eindejaarspremie uitbetaald op het einde van jouw arbeidsovereenkomst, na aftrek van sociale bijdragen en belastingen.

Tekort

Wanneer er op het einde van jouw arbeidsovereenkomst een tekort wordt gerealiseerd op jouw budget, i.e. de kost van jouw voordelen is hoger dan jouw budget, dan heb je eigenlijk te veel loon ontvangen. Jij zal dus op verzoek van jouw werkgever het tekort aanzuiveren door een inhouding toe te staan op jouw (vertrek)vakantiegeld, dan wel door een terugbetaling van de onverschuldigde betaling.

💡 Wat bij vroegtijdig vertrek?

In het geval de beëindiging van de arbeidsovereenkomst resulteert in een vroegtijdig einde van de leasetermijn, neem je best een kijkje in de Fietspolicy.

Wordt de fiets onmiddellijk mijn bezit?

Neen. Belangrijk om te weten is dat de fiets het bezit blijft van jouw fietshandelaar tot de leasingperiode voorbij is. Wanneer de leasingperiode voorbij is, kan je de fiets aankopen voor 16% van de oorspronkelijke waarde. Op het einde van je contract ontvang je een aankoopvoorstel van jouw fietshandelaar. Je kan zelf kiezen of je hierop ingaat. Dit is niet verplicht.

Was dit een antwoord op uw vraag?